Lesmodule zuivel 3: Wat eet ik eigenlijk?

Samenvatting

Leerlingen bedenken zelf een origineel maar verantwoord recept dat onderdeel is van een maaltijd. Het doel van deze twee lessen is dat leerlingen de belangrijkste voedingsstoffen in hun eten en dus ook in een recept kunnen herkennen.

Kernbegrippen
Voedingsmiddelen, voedingsstoffen, voedselgroepen, gezonde voeding, bouwstoffen, brandstoffen, vitaminen, vetten, voedingsvezels, ingrediŽnten, voedingsgewoonten

Doel

Na het volgen van deze module kunnen leerlingen:
verschillende voedingsgroepen benoemen en aangeven welke dagelijkse hoeveelheden daarvan nodig zijn voor een gezond voedingspatroon;
de rol van zuivel in het voedingspatroon herkennen;
zelf een uitgebalanceerd recept bedenken.
 

Soort project/middel

Reguliere lestijd

Geschikt voor

Onderbouw, VMBO

Tijdsduur

onbekend
 

Middelen

Werkbladen

Uitgevoerd door

Docent Biologie / verzorging

Website

Zuivelonline
 

Contactgegevens

Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO)
Postbus 165
2700 AD
Zoetermeer
079-3430300
info@nzo.nl

Prijs

Gratis

Beschikbaar in

Heel Nederland
klik hier voor de Flash versie van deze website  PO | Help | Over deze site | Links | Contact