De Gezonde Hap & Stap Vierdaagse

Samenvatting

HAP-dag:
Gastles door een diŽtist over gezonde voeding. Aandachtspunten zijn: ontbijten, groente/fruit en gezonde tussendoortjes/traktaties. De kinderen krijgen een eet- en beweeg- kalender, waarmee ze gedurende een week kunnen bijhouden hoeveel tussendoortjes ze gebruiken, hoeveel groente/fruit ze eten, of ze ontbeten hebben, hoeveel uur ze voor de TV en computer zitten en hoeveel ze buiten spelen. Hierbij is het de bedoeling dat de kinderen de kalender dagelijks invullen samen met de ouders.

STAP-dag:
In een les bereiden de kinderen onder begeleiding van de vakleerkracht bewegingsonderwijs een dansvoorstelling voor op muziek. Een tweede les legt meer de nadruk op de relatie bewegen, gezondheid, een gezonde voeding en een gezond gewicht. Voor de school is er ook een alternatieve les opgezet (in de vorm van lesblad bewegingsonderwijs), die de school zelf kan geven bij afwezigheid van de vakleerkracht of dansdocente.

STAP-dag:
Onder schooltijd maken kinderen een sportieve culinaire wandeltocht langs de speelmogelijkheden in de buurt van de school. Kinderen lopen een uitgezette route, waarbij ze onderweg een paar keer een pitstop maken, bij speelweides/-plekken in de buurt. Hier worden bewegingsspelletjes gedaan en worden gezonde hapjes uitgedeeld.

HAP-dag:
Een smaakles door een kok.

Afsluiting:
De Hap- & Stap vierdaagse wordt afgesloten met een gezellige bijeenkomst waar ook de ouders bij worden uitgenodigd. De kinderen laten de ingestudeerde dans zien, er wordt een quiz gehouden en er zijn ook weer (gezonde) hapjes.

Soort project/middel

Lespakket

Geschikt voor groep

5

Voor welk moment

In de les
 

Middelen

Docentenhandleiding

Uitgevoerd door

Leerkracht
Vakleerkracht bewegingsonderwijs
Dansdocente en inzet van meerdere gastdocenten.

Website

De Gezonde Hap & Stap Vierdaagse
 

Contactgegevens

GGD Flevoland
Boomgaardweg 4
1317 SL
Almere
036-5357392
post@ggdflevoland.nl

Prijs

Gratis

Beschikbaar in

Lelystad en noord-oost polder.
klik hier voor de Flash versie van deze website   VO | Help | Over deze site | Links | Contact