De geweldige test

Samenvatting

'De geweldige test' reikt docenten en vrijwilligers in amateursportclubs gereedschap aan om ongewenst gedrag binnen de vereniging of op school te voorkomen en, voor zover mogelijk, op te lossen. De deelnemers ontdekken wat de oorzaken en mogelijke oplossingen van agressief en gewelddadig gedrag kunnen zijn. Ze ontdekken dat de wil om te winnen, de teleurstelling bij verlies, de verschillen tussen mensen en culturen een bron van conflicten kunnen zijn. Ook ontdekken ze dat conflicten bijmensen horen en heel normaal zijn en dat agressie op zicht geen ramp is. Maar het gaat erom dat leerlingen leren op een positieve wijze met deze levensenergie om te gaan.

Doel

Leerlingen leren dat agressie geen ramp is en hoe hiermee om te gaan.
Leerlingen duidelijk maken dat er verschillen zijn tussen mensen en culturen en dit kan leiden tot een conflict tussen mensen.
 

Soort project/middel

Lespakket

Geschikt voor groep

7,8

Voor welk moment

In de les
 

Middelen

Docentenhandleiding
Een handboek voor de docent met theorie en praktijktest over geweld en agressie in de sport. In het eerste deel worden enkele achtergronden en difinities van agressie en geweld beschreven. Het tweede deel wordt gevormd door de handleiding bij 'De geweldige test'. Doelstellingen en werkwijze van 'De geweldige test' en verwerkingssuggesties komen systematisch aan de orde. Tot slot bevat dit onderdeel een 'geweldige test' voor kinderen vanaf 11 jaar, cartoon knipvellen en een promotiekaart.

Uitgevoerd door

Leerkracht
Vakleerkracht bewegingsonderwijs
Vrijwilliger in amateursportclubs.

Website

Handboek 'De GEWELDige Test'
 

Contactgegevens

Nederlandse Christelijke Sport Unie (NCSU)
D. Sanders
Korte Bergstraat 15
3811 ML
Amersfoort
033-4618548
dw.sanders@ncsu.nl

Prijs

10,-

Beschikbaar in

Heel Nederland
klik hier voor de Flash versie van deze website   VO | Help | Over deze site | Links | Contact