Waterwijs

Samenvatting

Stichting WaterWijs zet zich in om jongeren te stimuleren meer water te drinken. Het drinken van voldoende water is een belangrijk wapen in de strijd tegen overgewicht. Bovendien is het goed voor het concentratievermogen en de leerprestaties van de jongeren. Stichting WaterWijs heeft daarom speciaal voor het onderwijs de TENQ waterkoeler en het bijbehorend multimediale TENQ-platform ontwikkeld. De TENQ is onderdeel van de Toolkit Overgewicht van de Gezonde School. Sinds de lancering van TENQ in 2006 hebben reeds honderden middelbare scholen een TENQ in ontvangst mogen nemen.
Momenteel werkt Stichting WaterWijs ook aan de ontwikkeling van een speciaal op het basisonderwijs afgestemde waterkoeler. Deze heeft de werknaam TENQY. De stichting doet dit in samenwerking met HeliXeR, het initiatief van Brabant Water, Waterschap De Dommel, Philips Research, TNO en KIWA Water Research dat innovaties op het gebied van water en gezondheid wil stimuleren.

Doel

De voorbereiding voor de pilot van TENQY is in volle gang. In het eerste deel van 2009 wordt op 50 basisscholen in Noord-Brabant een proef gehouden met TENQY. Daarna willen Stichting WaterWijs en HeliXeR deze kindvriendelijke waterkoeler beschikbaar maken voor alle basisscholen.
 

Soort project/middel

Overige activiteit

Geschikt voor groep

1,2,3,4,5,6,7,8

Voor welk moment

Speelkwartier (buiten)
Ochtendpauze (binnen)
Opvang voor-, tussen- en naschools
Niet gespecificeerd moment
 

Middelen

TENQ

Uitgevoerd door

Leerkracht
Directie

Website

Stichting WaterWijs
 

Contactgegevens

Stichting Waterwijs
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL
Amsterdam
020 6353090
info@stichtingwaterwijs.nl

Prijs

nnb

Beschikbaar in

Heel Nederland
klik hier voor de Flash versie van deze website   VO | Help | Over deze site | Links | Contact