Lesmodule zuivel 3: Wat eet ik eigenlijk?
|
Samenvatting
Leerlingen bedenken zelf een origineel maar verantwoord recept dat onderdeel is van een maaltijd. Het doel van deze twee lessen is dat leerlingen de belangrijkste voedingsstoffen in hun eten en dus ook in een recept kunnen herkennen.
Kernbegrippen
Voedingsmiddelen, voedingsstoffen, voedselgroepen, gezonde voeding, bouwstoffen, brandstoffen, vitaminen, vetten, voedingsvezels, ingrediënten, voedingsgewoonten
|
Doel
Na het volgen van deze module kunnen leerlingen:
verschillende voedingsgroepen benoemen en aangeven welke dagelijkse hoeveelheden daarvan nodig zijn voor een gezond voedingspatroon;
de rol van zuivel in het voedingspatroon herkennen;
zelf een uitgebalanceerd recept bedenken.
|
|
Soort project/middel
Reguliere lestijd
|
Geschikt voor
Onderbouw, VMBO
|
Tijdsduur
onbekend
|
|
Middelen
Werkbladen
|
Uitgevoerd door
Docent Biologie / verzorging
|
Website
Zuivelonline
|
|
Contactgegevens
Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO)
Postbus 165
2700 AD
Zoetermeer
079-3430300
info@nzo.nl
|
Prijs
Gratis
|
Beschikbaar in
Heel Nederland
|