Lesmodule zuivel 4: Van Koe naar Kantine
|
Samenvatting
Het project start met een brief waarin de directeur van de school hulp vraagt van de leerlingen. Hij is geschrokken van het Engelse televisieprogramma van Jamie Oliver waarin deze schoolkantines inspecteert. Ook in Nederland is er een kok opgestaan die schoolkantines onder de loep neemt.
De directeur vraagt de leerlingen hem te helpen. Hij wil graag dat ze de eigen schoolkantine onderzoeken en punten aangeven die voor verbetering in aanmerking komen. De leerlingen ontwerpen een eigen onderzoeksinstrument. Ze zullen onder meer kijken naar de consumentenprijs van de producten, ze zijn bezig met milieubesef, met gezonde en ongezonde producten en het productieproces.
Kernbegrippen
Grondstof, eindproduct, bedrijfskolom, produceren, productiefactoren, consumeren, consumentenprijs, milieubesef.
|
Doel
Na het volgen van deze module kunnen leerlingen:
werken met de begrippen: grondstof, eindproduct, bedrijfskolom, produceren, productiefactoren, consumeren, consumentenprijs, milieubesef;
uitleggen wat een bedrijfskolom is en hoe de bedrijfskolom van zuivel is opgebouwd;
zelf een onderzoek uitvoeren;
hun keuzes en beslissingen presenteren en beargumenteren.
|
|
Soort project/middel
Reguliere lestijd
|
Geschikt voor
Onderbouw, VMBO
|
Tijdsduur
onbekend
|
|
Middelen
Werkbladen
|
Uitgevoerd door
Docent Biologie / verzorging Docent Economie
|
Website
Zuivelonline
|
|
Contactgegevens
Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO)
Postbus 165
2700 AD
Zoetermeer
079-3430300
info@nzo.nl
|
Prijs
Gratis
|
Beschikbaar in
Heel Nederland
|