Vet Gezond! HAVO/VWO

Samenvatting

Gezond eten is niet voor alle jongeren een hot item. Het gebeurt nogal eens dat het ontbijt wordt overgeslagen en het lunchpakket vervangen wordt door een ‘snelle hap’ . De invloed die voeding heeft op hun gezondheid houdt ze niet al te zeer bezig. Ze voelen zich nu prima en zijn zich niet altijd bewust van de eventuele consequenties van hun eetgedrag op lange termijn.
Eigen keuzes maken staat hoog in het vaandel ook als het om eten gaat. Zeker in de periode dat ze over wat meer zakgeld kunnen beschikken wordt de verleiding groter om zelf snacks te kopen bij supermarkt of cafetaria... Jongeren laten zich daarbij leiden door hun hongergevoel en door de uitnodigende reclames.
Jongeren eten over het geheel genomen teveel ongezonde en te weinig gezonde vetten. Over het onderwerp vet bestaan veel misverstanden. Om docenten de helpende hand te bieden bij de uitleg van de rol van vet in een gezonde voeding, heeft het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën een lespakket ontwikkeld, die op een creatieve en voor jongeren aansprekende manier vet ‘op de kaart’ zet.
De havo/vwo kaarten hebben meer verdieping en lesvormen die een beroep doen op zelfstandig leren.

Doel

Doel van de lessen is de jongeren ervan bewust te maken wat en hoeveel ze eten en hoe ze daarbij ‘gezonde’ keuzes kunnen maken. Het onderwerp ‘vet’ wordt in een algemeen kader geplaatst over goede/gezonde voeding, en is praktisch van aard.
 

Soort project/middel

Reguliere lestijd

Geschikt voor

HAVO / VWO

Tijdsduur

onbekend
 

Middelen

Docentenhandleiding
Leskaarten

Uitgevoerd door

Docent Biologie / verzorging
Mentor of decaan

Website

Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën
 

Contactgegevens

Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën
Postbus 761
2700 AT
Zoetermeer
079-3634370
info@voorlichtingmvo.nl

Prijs

Gratis
Alleen verzend en administratiekosten. Te bestellen via www.zorn.nl

Beschikbaar in

Heel Nederland
klik hier voor de Flash versie van deze website  PO | Help | Over deze site | Links | Contact