Het vmbo danst!

Samenvatting

Het vmbo danst is een aanzet om vmbo-leerlingen via dans tot meer beweging te stimuleren. Dit boekje biedt vakdocenten Lichamelijke Opvoeding en (zelfstandige) dansdocenten tips & trucs, do's & don'ts, en ideeťn waarmee zij workshops of een serie danslessen voor vmbo-leerlingen vorm kunnen geven. Verwacht geen uitgebalanceerde lessen; dat zou onmogelijk zijn, want iedere docent en iedere groep is weer anders en vraagt om een eigen benadering. Desondanks kunnen docenten hun voordeel doen met deze verzameling aan ervaringen, inzichten en ideeŽn.

Dans is een culturele en kunstzinnige activiteit, maar dan is ook beweging. Dans zou dan ook een belangrijk alternatief kunnen vormen voor sportactiviteiten en vmbo-leerlingen op een andere manier in bewgeing kunnen brengen. Ten eerste sluit dans goed aan bij de beleefwereld van veel jongeren. Hippe dansvormen als streetdance en breakdance zijn, mede door de filmpjes op muziekzenders, onder veer scholieren populair.
Ten tweede hebben recente onderzoeken van TNO en TNS/NIPO aangetoond dat veel dansvormen zo intensief zijn, dat deze een bijdrage kunnen leveren aan het halen van de Nederlandse Norm Geznod Bewegen. De tijd die aan dansen wordt besteed, telt daarvoor mee.

Het vmbo danst! is tot stand gekomen binnen het NISB-project 'Vmbo on the move', waarbinnen onder andere Kunstfactor Dans en NISB samenwerken met als doel de inactiviteit van vmbo-leerlingen te doorbreken met dansactiviteiten.

Soort project/middel

Reguliere lestijd, Vakoverstijgend, Buitenschools, Informatiebron

Geschikt voor

Onderbouw, Bovenbouw, VMBO

Tijdsduur

Afhankelijk van keuze school
 

Middelen

Folder/Brochure

Uitgevoerd door

Docent LO
Gastdocent
Docent CKV
Dansdocenten

Website

Kunstfactor Dans
NISB
Brochure en Webshop
 

Contactgegevens

Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)
C. Bolt
Postbus 643
6710 BP
Ede
0318 - 490900
chienette.bolt@nisb.nl

Prijs

Zie website
Via www.dansweb.nl

Beschikbaar in

Heel Nederland
klik hier voor de Flash versie van deze website  PO | Help | Over deze site | Links | Contact