Stel in overleg met het team het beleid ten aanzien van eten en drinken in de middagpauze vast. Biedt de school melk aan? Kiest de school voor bruine boterhammen? Worden frisdrank, snoep en chips toegestaan?
Waarvoor u ook kiest, maak via de schoolgids, maar ook via weekbrief en eventueel door middel van een project aan de ouders duidelijk welke regels u hanteert.
Tip: stel een lijst met voorkeursproducten samen en geef aan welke producten niet de voorkeur hebben en/of niet toegestaan zijn.
Voorbeeld
|
|
|
|
|
|
Bruine of volkoren boterhammen |
Witte boterhammen |
Gevulde koeken |
Bruine of volkoren broodjes |
Witte broodjes |
Glacee koeken |
Krentenbol |
Turks brood |
Cake |
Mueslibol |
Croissantje |
Candybars (mars etc) |
Rijstwafel naturel |
Stokbrood |
Patat |
Cracker |
Koffiebroodjes |
|
Ontbijtkoek /kruidkoek |
|
|
|
|
|
Fruit |
|
Snoep |
Rauwkost |
|
Chips |
|
|
|
Drinken |
|
|
Halvolle melk |
Volle melk |
(light)Frisdranken |
Karnemelk |
Chocolademelk |
Sportdranken |
Zuiveldrank zonder suiker |
Zuiveldrank met suiker |
|
Vruchtensap zonder suiker |
Vruchtendranken met suiker |
|
Water |
Wicky, Taksi, Roosvicee |
|
Tips voor handhaving: