Appelvliegers (10 stuks)

Nodig: 1 pakje bladerdeeg, 4 zure appels, 3 eetlepels rozijnen, 3 eetlepels suiker, 2 theelepels kaneel, dropveters, snoeppapier, een snijplank, een fruitmesje, een kom, een lepel, een kopje water, een oven

Laat het bladerdeeg ontdooien en warm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snijd de appel  in kleine blokjes en doe ze in de kom samen met de rozijnen, kaneel en suiker. Meng alles goed door elkaar.
Leg op ieder velletje bladerdeeg een hoopje appelmengsel. Maak met je vinger de randen van het bladerdeeg-pakketje nat. Vouw het pakketje in de vorm van een vlieger en prik een gaatje in de punt van de vlieger. Druk de randen goed aan en leg de ‘vliegers’ op de bakplaat. Bak de appelflappen in 15 a 20 minuten gaar. Knoop na het bakken een dropveter als staart aan de punt en bevestig strikken van snoeppapier.

klik hier voor de Flash versie van deze website  Help | Over deze site | Links | Contact